Снимка: Novini.bgНяма съмнение, че последната обща оценка на мониторинговия доклад е положителна.

...
Снимка: Novini.bgНяма съмнение, че последната обща оценка на мониторинговия доклад е положителна.
Коментари Харесай

Иван Гешев: Постигна се съществен напредък в съдебната ни система

Снимка: Novini.bg

Няма подозрение, че последната обща оценка на мониторинговия доклад е позитивна. Докладите бяха катализатор на промени. Нямаше да има толкоз положителни резултати, в случай че механизмът не действаше. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на конференция в Европейския парламент, отдадена на механизма за съдействие и проверка на България, проведена от евродепутата Емил Радев. 

" Механизмът беше тласък за промени дълги години. Ключов беше отчетът от януари 2017 година, който формира 17 съответни рекомендации. В последния отчет се споделяше, че свършеното е задоволително. Личното ми мнение, че в случай че има механизъм - то той би трябвало да е за всички държави-членки на Европейски Съюз. България към този момент надалеч не е най-проблемата страна. Време е за пълноправно участие ", безапелационен бе Цацаров, съобщи кореспондент на Novini.bg. 

" Конференцията се организира във значим миг. След 12 години мониторинг, България реализира приемливи и отчетливи резултати. Постигнатите резултати са постоянни, а процесът на промяна е необратим. Прокуратурата осъзнава, че напъните би трябвало да продължат. Поредна стъпка в тази посока е приемането на постановлението от Министерски съвет за народен механизъм за битката с корупцията. Този механизъм следва да обезпечи запазването на напредъка ", добави по тематиката зам.-главният прокурор Иван Гешев.

" В интервала от 2012 до в този момент се реализира значителен прогрес в съдебната ни система. Положени бяха обилни старания в битката с проведената престъпност. Създаде се цялостна система за битка с корупцията по високите етажи на властта. Бяха повдигнати обвинявания на лица от политически и стопански кръгове със съществени благоприятни условия. Видим е напредъкът е последните 2 години. За към 3 милиарда лв. са предявени искове за заледяване на имущество. Иззето е имущество за над 2 милиарда лв.. Прекратена беше и активността на голям брой заводи за цигари - прекратихме незаконна активност за 700 млн. лева Намалихме и с 50 % телефонните измами - сензитивна тематика за обществото ни. България е постигнала трайни и устойчиви резултати. Постигнатото досега е вследствие на решимостта на държавата ни ", сподели още той.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР